Nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdaging

7 april 2020 0 Door Leontine

In september vorig jaar ben ik gestart met de Vakopleiding Chinese Geneeskunde aan de academie voor chinese geneeswijze Qing-Bai. Een prachtige opleiding die mooi aansluit met alles waar ik mee bezig ben (geweest). Jaren geleden volgde ik al de 5 elementen voedingsleer bij een ander instituut, ook een onderdeel van de chinese geneeswijze. Toen al heel erg geïnteresseerd er in, maar nog niet de vervolgstappen gezet.

Nu sinds ik met de etherische oliën in aanraking ben gekomen, nu ruim 3 jaar geleden, en daardoor met de Zyto scan kennis gemaakt hebt, is het cirkeltje rond 🙂

De Zyto software, die middels galvanische huidmeting werkt, is gebaseerd op de chinese geneeswijze, het concept dat je gehele lichaam en geest verbonden is en als 1 systeem functioneert. Emoties hebben invloed op je lichaam en je lichaam heeft invloed op je emoties. Organen ondersteunen andere organen en hebben andere organen nodig en interne disbalans laat zich extern zien, daarnaast hebben externe invloeden ook intern hun invloed.

Met deze opleiding ben ik nog beter in staat de rapporten die uit de Zyto komen te begrijpen, verbanden te leggen met de hulpvraag waarvoor mensen komen. Keuzes te maken in de ondersteuning daarvoor met voedingsadviezen, levensstijl aanpassingen en ondersteuning van etherische olie en supplementen.

Het eerste tentamen heb ik in februari gehaald, nu door alle maatregelen zijn helaas de scholen gesloten en gaan we digitaal verder. Hopelijk kunnen we in juni de opleiding met het 2e tentamen afsluiten en in september doorgaan met het vervolg. De keuze daarin heb ik nog niet gemaakt, acupunctuur is heel mooi, maar zware 2 jarige studiebelasting. Voeding blijft mijn passie en kan ook het vervolg zijn. Komt tijd komt raad 🙂