Wat zijn eigenlijk etherische oliën??

Wat zijn eigenlijk etherische oliën??

16 juni 2019 0 Door Leontine
In de Premium Starter Kit vind je twaalf van de meest veelzijdige en populaire etherische oliën die helpen om zo’n beetje alles te behandelen wat je maar bedenken kan! Etherische oliën zijn krachtige hulpmiddelen die het welzijn van je gezin kunnen ondersteunen in een wereld die wordt gebombardeerd door snelle, synthetische oplossingen, die vaak schadelijke ingrediënten bevatten, om de eigenschappen na te bootsen die de natuur in botanische producten heeft ingebouwd. Maar wat is een etherische olie? Vluchtige vloeistoffen en natuurlijke stoffen die in planten, kruiden en bomen voorkomen en die verkregen worden door een zorgvuldige stoomdestillatie, koude persing of uit harsen gehaald. Elke etherische olie bevat honderden natuurlijk voorkomende chemische bestanddelen, waarvan er vele zijn bestudeerd voor hun uitgebreide voordelen. Dit is wat een olie zo veelzijdig maakt! Hooggeconcentreerd en krachtiger dan het kruid, zijn etherische oliën ook vetoplosbaar en vluchtig, waardoor ze gemakkelijk beschikbaar zijn voor ons lichaam om te gebruiken! Deze krachtige, zuivere etherische oliën zijn niet alleen een nieuwe rage of trend; ze hebben het leven duizenden jaren lang verbeterd en bieden een verscheidenheid aan voordelen, van schoonheid en dieetdoeleinden tot spiritueel en religieus gebruik. Je kunt oliën gebruiken voor aromatherapie, de sfeer en stemming van elke ruimte veranderen, een gezond lichaam ondersteunen, ze toevoegen aan schoonheidsroutine, doe-het-zelf-recepten, en zelfs reinigen met oliën! Elk aspect van het dagelijks leven kan baat hebben bij het gebruik van etherische oliën.

Hoe gebruikt je de oliën op je huid?

Er zijn drie manieren om etherische oliën te gebruiken: aromatisch, plaatselijk en inwendig. Elke methode komt ons lichaam op verschillende manieren ten goede. Het aanbrengen van etherische oliën op de huid is handig, praktisch, effectief en een geweldige manier om een aantal van hun vele voordelen te ervaren! Je kunt de massage verbeteren, aanbrengen op vermoeide gebieden na het sporten, rimpels gladstrijken, een gezond uitziende huid ondersteunen en nog veel meer! Probeer het toepassen van oliën eens op je voeten, door ze toe te voegen aan een voetbad of massage-olie, of ze toe te voegen aan uw schoonheidsproducten. Hier zijn een paar gebieden om etherische oliën uit de startkit aan te brengen:
 • Gezicht: Oliën zijn geweldig om je schoonheidsroutine te verbeteren. Wierook en lavendel kunnen helpen de verschijning van onzuiverheden en fijne lijntjes te verminderen voor een meer stralende gloed!
 • Voorhoofd, hals, schedelbasis en slapen: Gebruik oliën zoals Pepermunt en PanAway ® voor een verkoelend gevoel op de doelgebieden.
 • Buik: Probeer oliën zoals DiGize® en Pepermunt voor en na de maaltijd over uw maag aan te brengen.
 • Polsen en borstkas: Breng je favoriete geur aan als een natuurlijk parfum zonder de harde chemicaliën. Stressaway en lavendel zijn enkele van favoriete ontspannende geuren.
 • Borst: RC® is geweldig om de luchtwegen te helpen verfrissen. Meng met een draagolie en breng het aan op de borst!
 • Haar: je kunt het uiterlijk van gezond uitziend haar ondersteunen met lavendel en wierook.
 • Voeten: De onderkant van de voeten is een goede plek om olie aan te brengen omdat de huid van je voeten minder gevoelig is dan andere gebieden. Het masseren van voeten kan ook zenuwuiteinden stimuleren, wat zeer gunstig kan zijn voor het hele lichaam. Probeer stressaway of Lavendel aan te brengen als je probeert te ontspannen na een lange dag.
Bij het plaatselijk gebruik van etherische oliën is het belangrijk om een paar veiligheidsrichtlijnen te kennen:
 • Wij raden het gebruik van etherische oliën in ogen, gehoorgangen en andere gevoelige zones af.
 • Vergeet niet om etherische olie te verdunnen met een draagolie, vooral als je nieuw bent met etherische oliën. Draagoliën zorgen ervoor dat de etherische olie die wordt aangebracht comfortabel is op de huid. Dit zijn vetoplosbare oliën zoals Young Living’s V-6 TM Plantaardige Olie Complex, kokosolie, avocado-olie of jojoba-olie. Verdunnen verdunt de kracht of het effect van de essentiële olie niet. Kijk voor specifieke verdunningsratio’s op de flesjes met etherische olie van Young Living. Als je eenmaal bekend bent met hoe je lichaam reageert op etherische oliën, kun je proberen om zachte oliën zoals Wierook en Lavendel direct op je huid aan te brengen zonder dat je een dragerolie nodig hebt.
 • Stop het gebruik van de olie als er irritatie of ongemak op de huid optreedt, en spoel de olie niet af met water. Breng een draagolie aan op het aangetaste gebied. Oliën zijn hydrofoob, wat betekent dat ze op moleculair niveau afstoten van watermoleculen. Dus als je besluit dat je geen olie meer op uw huid wilt, zal het afspoelen met water niet werken. Gebruik een draagolie om etherische oliën af te spoelen en te verdunnen.
 • Oliën en mengsels op basis van citrusvruchten kunnen een tijdelijke fotosensitiviteit veroorzaken. Dit betekent dat ze uw huid gevoeliger maken voor de zon. Volg de individuele etiketinstructies en vermijd direct zonlicht gedurende 12-48 uur. Wij raden aan om citrusolie op de huid aan te brengen die niet aan direct licht wordt blootgesteld.
De huid is het grootste orgaan van het lichaam en werkt als een spons – alles wat we plaatselijk aanbrengen, wordt in het lichaam opgenomen. Dit is slechts één van de redenen waarom we voor onze huid en in onze persoonlijke verzorgingsproducten kwaliteitsproducten op plantaardige basis zouden moeten gebruiken.

Aromatisch gebruik van oliën

Het aromatisch gebruik van etherische oliën is een van de krachtigste manieren om te genieten van hun voordelen! Aroma’s worden in het lichaam verwerkt voordat we ons er bewust van zijn, en ze kunnen in elke omgeving de stemming en de sfeer bepalen. De reukzin is direct verbonden met de limbische kwab van je hersenen, ook wel bekend als het emotionele controlecentrum. De limbische kwab is verantwoordelijk voor je humeur, geheugen, gedrag, gevoelens en emoties, en het is verbonden met de geur lamp in de neus. Wanneer een geur aankomt in het limbisch systeem, reageert je lichaam door unieke chemicaliën in je hersenen vrij te laten, waardoor er verschillende reacties ontstaan, afhankelijk van de gedetecteerde aroma’s. Hetzelfde concept geldt voor aroma’s van etherische oliën! Deze geuren kunnen de stemming of herinneringen oproepen voordat je er daarvan bewust bent. Het reukvermogen kan een grote invloed hebben op je emoties en innerlijke verlangens. Je reukzin dient als kanaal om verbinding te maken met je innerlijke systemen. De volgende keer dat je je favoriete etherische olie verspreidt om geuren te elimineren, weet dan dat je meer voordelen ervaart dan alleen een goed ruikende kamer! Sommige manieren waarop je de aromatische voordelen van etherische oliën kunt ervaren zijn:
 • Diffuus! Je hebt een diffuser in je kit, open deze en begin het vandaag nog te gebruiken!
 • Doe een paar druppels in je hand, maak een kommetje om je neus en adem langzaam in.
 • Breng het aan op je polsen of hals voor een aromatische boost gedurende de hele dag. Breng een paar druppels aan op diffuser sieraden naar keuze. Voeg 2-3 druppels toe aan katoenen ballen en plaats ze in huis.
 • Maak een linnen spray of slaapkamer spray door het mengen van etherische oliën en water in een glazen spuitfles.

Intern gebruik

Wist je dat je etherische oliën intern kunt gebruiken? Young Living’s plus lijn is ontwikkeld om je intern te laten genieten van de voordelen van etherische oliën. Deze wit gelabelde collectie oliën is specifiek geëtiketteerd voor gebruik in de voeding, terwijl de “gewone” etherische oliën zijn geëtiketteerd voor plaatselijk/aromatisch gebruik. De etherische olie in beide flessen is precies dezelfde zuivere etherische olie – het enige verschil is het etiket en het aanbevolen gebruik! Je kunt de plus-lijn gebruiken in de keuken, om je favoriete dranken op smaak te brengen, je eigen veggiecapsules te creëren en veel verschillende lichaamssystemen te ondersteunen. Plus etherische oliën zijn een geweldige manier om jezelf gezond te houden! Young Living plus olien zijn niet genetisch gemanipuleerd. Om deze certificering te verkrijgen, zijn alle plus oliën door een derde partij gecontroleerd, geauditeerd en getest. Deze onderscheiding is het zoveelste voorbeeld van de Seed to Seal-kwaliteitsverbintenis. Plusoliën zijn de juiste essentiële oliën om inwendig te gebruiken en in kookrecepten. Hieronder vindt je enkele krachtige manieren waarop je plus oliën kunt gebruiken!
 • Voeg een paar druppels lemon+ toe aan water voor antioxiderende eigenschappen en ondersteuning van het immuunsysteem en de bloedsomloop.
 • Ondersteun een gezond immuunsysteem door de toevoeging van Thieves+ aan een veggiecapsule.
 • Grapefruit+ ondersteunt de gewichtsbeheersing, het lymfe- en bloedsomloopsysteem, en is reinigend*, verbetert de smaak van smoothies of veggie sap met deze krachtige smaak!
 • Voeg een paar druppels Pepermunt+ toe aan je favoriete drankje om de normale spijsvertering te ondersteunen.*
 • Lavendel+ bevordert de rustgevende slaap, het gevoel van kalmte en bestrijdt de incidentele nerveuze spanningen.
Onthoud dat etherische oliën krachtig zijn, één druppel is veel bij koken. Probeer een tandenstoker in je fles te dompelen, draai de tandenstoker in je gerecht en voeg dan langzaam meer olie naar smaak toe. Als je olie aan een drankje toevoegt, gebruik dan een glas of een roestvrijstalen fles, omdat olie plastic wegvreet. Wees voorzichtig bij het gebruik van een olie op een zacht, plastic oppervlak. .